μήνυμα

μήνυμα

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Τί θάλεγαν άραγε σήμερα οι ήρωες...αν έβλεπαν τους νεοέλληνες να απαξιώνουν τις παρελάσεις......

Φίλυρο  17/03/2011
                 
Είμαστε  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου και σας κάνουμε γνωστό τον εξής προβληματισμό μας εκφράζοντας την θέση μας.
Πριν από ένα χρόνο περίπου, το Υπουργείο Άμυνας ακύρωσε την παρέλαση οχημάτων και στρατού, επικαλούμενο την οικονομική κρίση.
Εμείς, εδώ στο Φίλυρο, τον περασμένο Οκτώβριο ακυρώσαμε την παρέλαση των σχολείων και των διαφόρων συλλόγων για ένα ψιλόβροχο!  
Πληροφορούμαστε πρόσφατα ότι πολλοί δήμαρχοι της χώρας ξεκίνησαν την ενοποίηση των δήμων τους με αφετηρία την «ενοποίηση» των παρελάσεων. Δηλαδή, σκέφτονται, ή έχουν αποφασίσει να καταργήσουν τις τοπικές παρελάσεις στις δημοτικές κοινότητες και να πραγματοποιήσουν μόνο μία κεντρική στον δήμο τους.
Θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο, από τη νέα τους θέση στον Καλλικρατικό Δήμο, με την απόφασή τους να καταργήσουν το θεσμό των παρελάσεων.
Πρώτη φορά γίνεται αυτό στην Πατρίδα μας, από την απελευθέρωση του 1821.
Που οφείλεται αυτή  η αδιαφορία για αυτούς που απώλεσαν τη ζωή τους και  θυσίασαν τα  π ά ν τ α  ,  για να ζούμε εμείς, σήμερα, ελεύθεροι ;  Η κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, θεωρούμε ότι προσβάλλουν το εθνικό μας αίσθημα και εξαφανίζουν από τους μαθητές την εθνική  συνείδηση. Προσβάλλουν τους ήρωες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, από την αρχαιότητα , για την ελευθερία, για τις αξίες και τα ιδανικά της φυλής μας .
Τόσο πολύ βαρεθήκαμε την ελευθερία μας και τους ήρωες που άφησαν την τελευταία τους πνοή στον αγώνα για ελεύθερη πατρίδα ; Αλήθεια, τόσο μεγάλο κόστος έχουν οι μαθητικές παρελάσεις ; ή αυτές γίνονται για χάριν των υψηλών προσώπων του Δήμου;
Η απόδοση τιμών με την παρέλαση των μαθητών των σχολείων μας, όπως έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια , δείχνει τα σωστά πρότυπα και ιδανικά που πρέπει να έχουν οι νέοι μας σήμερα και την οδό που πρέπει να ακολουθήσουν στη ζωή τους, αυτήν που έδειξαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας .
Γιατί η τιμή στους ήρωες μας, δεν σημαίνει μόνο μνήμη αλλά και μίμηση αυτών.
Σ΄ αυτό το κατρακύλισμα της λήθης και της λησμοσύνης πρέπει να θέσουμε ένα τέρμα.
Ζητούμε να την απάλειψη της λησμοσύνης και αφύπνιση της εθνικής συνειδήσεως, κυρίως, των μαθητών, που εμείς ως μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αντιπροσωπεύουμε.
Επιθυμούμε να ληφθεί μέριμνα από το κράτος , ώστε σε κάθε εθνική επέτειο να πραγματοποιείται η παρέλαση των μαθητών των σχολείων .
 Ως Γονείς και Κηδεμόνες δηλώνουμε την θέση μας ότι επιθυμούμε να πραγματοποιούνται οι παρελάσεις στις εθνικές επετείους και να μη καταργούνται για οποιοδήποτε λόγο και σε καμιά περίπτωση.
                                                                                                                                                      Με τιμή
                                                                                                                         Αλεξανδρής Νικόλαος
                                                                                                                                 Δαδής  Στυλιανός
Σύμφωνος και κρατών το λάβαρο
της εθνικής παλιγγενεσίας, γιατί μόνο
μια παλιγγενεσία μας σώζει….
π. Φώτιος Βεζύνιας