μήνυμα

μήνυμα

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Πάπας Βενέδικτος.... ο και αιρετικός και βλάσφημος αποκαλούμενος.

Για «δύο πνεύμονες» του Χριστού μίλησε στη συναυλία ρωσικής εκκλησιαστικής μουσικής στο Βατικανό



Βενέδικτος ΙΣΤ ': «Ας πάμε πίσω για να αναπνέει η Ευρώπη με δύο πνεύμονες"
«Volvamos a hacer que Europa respire con sus dos pulmones»

Σύμφωνα με τη βλάσφημη θεωρία των «δύο πνευμόνων» του Χριστού «η Ορθοδοξία και ο Παπισμός είναι οι δύο πνεύμονες, με τους οποίους αναπνέει ή Εκκλησία. Για ν' αρχίσει τάχα ν' αναπνέει ορθά και πάλι, θα πρέπει οι δύο πνεύμονες να συγχρονίσουν την αναπνοή τους». (Ο Οικουμενισμός, Ιερά Μονή Παρακλήτου 2004)

Βολοκολάμσκ Ιλαρίων προς Πάπα «Αγιώτατε, στηρίζουμε την έκκλησή σας για τον επανευαγγελισμό της Ευρώπης».

Συναυλία ρωσικής εκκλησιαστικής μουσικής στο Βατικανό

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα ακροάσεων Παύλος ΣΤ΄στο Βατικανό, στις 20 Μαϊου 2010, παρουσία του Πάπα Ρώμης Βενέδικτου ΙΣΤ, μελών του Κολλεγίου των Καρδιναλίων, εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος στην Αγία Έδρα καθώς και πολλαπλών επισκεπτών από διάφορες χώρες.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν οι Αρχιεπίσκοποι Γιαροσλάφλ και Ροστώφ Κύριλλος, Σέργκιεφ Ποσάντ Θεόγνωστος, προσκυνητές από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, οι οποίοι έφτασαν στη Ρώμη για να παρακολουθήσουν τη συναυλία. Σημειωτέον ότι ο συνολικός αριθμός ακροατών ανερχόταν πάνω σε επτά χιλιάδες.
Τη διοργάνωση ανέλαβαν το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχεσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, το Ποντιφικό Συμβούλιο για την προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας και το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Πολιτισμό σε συνεργασία με το Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος.

Πριν την έναρξη της συναυλίας ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρών ανέγνωσε το Χαιρετιστήριο Μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου. Στη συνέχεια ο Σεβασιμιώτατος κ. Ιλαρίων απευθύνθηκε στα Ιταλικά προς τον Αρχηγό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τονίζοντας ότι «η σημερινή συναυλία διοργανώθηκε στα πλαίσια των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Μόσχας. Οι σχέσεις αυτές μεταξύ των Εκκλησιών μας αναπτύσσονται σήμερα και ελπίζω θα αναπτύσσονται και στη συνέχεια σε όλες τις κατευθύνσεις, περιλαμβάνοντας όλες τις πλευρές της εκκλησιαστικής ζωής. Είμαι βέβαιος ότι οι Ορθόδοξοι και οι Ρωμαιοκαθολικοί για να δρουν από κοινού δεν πρέπει να αναμένουν τη στιγμή καθ΄ην θα επιλυθούν όλες οι θεολογικές διαφορές μεταξύ τους. Δε μπορούμε να τρέφουμε αυταπάτες, ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Όμως από τώρα πρέπει να δραστηριοποιούμαστε όχι ανταγωνιστικά αλλά συμμαχικά και πρώτα απ΄ όλα στην Ευρώπη.

Αγιώτατε, στηρίζουμε την έκκλησή σας για τον επανευαγγελισμό της Ευρώπης. Όμως είμαστε βέβαιοι ότι ακόμα και τόσο ισχυρή και μεγάλη αριθμητικά Εκκλησία όπως είναι η Ρωμαιοκαθολική αδυνατεί να δρά απομονωμένη. Πρέπει να είμαστε μαζί. Έχουμε κοινό πεδίο ιεραποστολικής δράσης και είναι η σημερινή αποχριστιανοποιημένη Ευρώπη, η οποία απώλεσε τις θρησκευτικές, τις ηθικές και τις πολιτιστικές της ρίζες.

Αντί της εκκοσμίκευσης, της καταναλωτικής ιδεολογίας, της σχετικοποίησης της ηθικής εμείς, οι Ορθόδοξοι και οι Ρωμαιοκαθολικοί, μπορούμε να προβάλουμε στους σύγχρονους μας το χριστιανικό μας ανθρωπισμό, τις οικογενειακες ηθικές αξίες, τη συζυγική πίστη, την αξία της ζωής από την αρχή μέχρι το φυσικό της τέλος κλπ.

Ενεργώντας με αυτό τον τρόπο, δε θα  βοηθήσουμε μόνο στους Ευρωπαίους να βρουν το πνευματικό και το ηθικό νόημα της ζωής τους, αλλά θα βοηθήσουμε και στην Ήπειρό μας, η οποία αντιμετωπίζει τώρα μια έντονη κρίση ταυτότητας, να βρει τις πνευματικές και τις πολιτιστικές της ρίζες», είπε εν κατακλείδι ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Ύστερα από τη Ρωσική Εθνική Ορχήστρα, την Ορχήστρα Κόρνων της Αγίας Πετρούπολης και τη Συνοδική χορωδία της Μόσχας εκτελέστηκαν μουσικά έργα των Ρώσων συνθετών όπως ο Τσαϊκόφσκυ, ο Μούσοργκσυ και άλλων. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα εκτελέστηκε η συμφωνία «Ωδαι των αναβαθμών» για τη χορωδία και την ορχήστρα του μητροπολίτη Ιλαρίωνος.

Επίσης να αναφερθεί ότι στον λόγο του προς τους παρόντες ο Πάπα Ρώμης Βενέδικτος ΙΣΤ΄ τόνισε:

«Πρώτα από όλα ευγνωμονώ από καρδιάς τον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο και επίσης τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα για το χαιρετισμό του και το αδιάλειπτο κόπο στον τομέα των διαχριστιανικών σχέσεων όπως και για τα μουσικά του έργα, τα οποία είχαμε ευκαιρία σήμερα να αξιολογήσουμε επαξίως. Ταυτόχρονα καλωσορίζω την αντιπροσωπία του Πατριαρχείου Μόσχας, πολυσέβαστους εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος, όλους τους αδελφούς και αδελφές, και πρώτα από όλα τους Ρώσους, οι οποίοι συμμετέχουν στην σημερινή εορτή».
πηγή:http://amethystosbooks.blogspot.gr

..και οι "παλιές ειδήσεις" έχουν την αξία τους
Χαίρετε εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας