μήνυμα

μήνυμα

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Το άβουλο κοπάδι
Στη χώρα του ΠΟΤΕ, της υποτιθέμενης Ευρώπης, της προόδου και όλων των άλλων ουτοπικών καταστάσεων (κατά εκείνους που ζουν στην κοσμαρα τους) υπάρχει ακόμα μια κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι υποστηρίζουν με πάθος τα κόμματα και τις κινήσεις τους άσχετα με το αν θίγονται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους από όλη αυτή την καταστροφή που μας εξασφάλισαν οι υποτιθέμενες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Σήμερα μάλιστα, ελέω γεγονότων χρυσής αυγής, αν κάποιος τολμήσει και πει δημόσια πόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ είναι όλοι αυτοί που προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι «εργάζονται για το καλό της χώρας» αυτομάτως χαρακτηρίζεται ή χρυσαυγίτης ή συριζαίος από τους φανατικούς κομματολάγνους.
Το να είναι ένας απλός πολίτης που βιώνει αυτός, η οικογένεια του, οι συγγενείς, οι γείτονες του τον ανθρώπινο εξευτελισμό και όλα τα παρελκόμενα που οι επικίνδυνοι πολιτικοί του έφεραν και καθημερινά τα ενισχύουν, κατά τους ίδιους πάντα, είναι αδύνατον.
Όποιος τολμήσει και κατηγορήσει τη «λατρεμένη» κυβέρνηση, είναι γι αυτούς ακραίο στοιχείο, και πρέπει να πάει στην πυρά.
Όλα αυτά τα «άβουλα» πλάσματα, που είναι μεγάλο κοπάδι, είτε περιμένουν κάποιο ρουσφέτι είτε τους έχει γίνει, και εφαρμόζουν αυτό που λέει «το σκυλί γαυγίζει εκεί που τρώει», μόνο που τρώνε πλέον από τις σάρκες των υπολοίπων.
Αλλά δεν τους νοιάζει.
Μόνο οι εαυτούληδες και τα παιδια και τα εγγόνια τους.
Αυτό είναι το πιστεύω τους, να τα «βολέψουν» κατά την παλιά καλή τακτική των κομμάτων που με νύχια και δόντια υποστηρίζουν.
Σύμφωνα με αυτό το κοπάδι που οι διαφόρων χρωματισμών πολιτικοί το έκαναν ότι ήθελαν (και θέλουν) αντιμετωπίζεται και ο υπόλοιπος λαός.
Και για να εξηγιόμαστε, τον όρο «κοπάδι» δεν τον έβγαλα εγώ, αλλά οι πολιτικοί που αν θυμάστε καλά μιλούσαν και μιλούν για «μαντριά» και «πρόβατα».
Έτσι βλέπουν τον κόσμο.
Και δικαιώνονται με το παραπάνω αφού δεν είναι και λίγοι που τους ακολουθούν και τους χειροκροτούν, αντί να τους πάρουν με τις πέτρες και να τους πετάξουν στη θάλασσα, να μη ξαναφανούν στο πρόσωπο του ήλιου.
Αυτό το άβουλο κοπάδι λοιπόν, τρώει τα λυσσιακά του όταν κάποιος τολμά να καταγγείλει τις απατεωνιές και την κοροϊδία.
Άλλωστε, θίγεται η αγαπημένη τους παράταξη, και νοιώθουν ότι απειλούνται τα όποια προνόμια τους έχουν εξασφαλίσει οι κομματάρχες της περιοχής τους, οι βουλευτές, και γενικά οι παρατρεχάμενοι, αυτοί οι γυμνοσάλιαγκες που κάνουν όλο το θόρυβο.
Αυτό το άβουλο κοπάδι, είναι εκείνο που για τα συμφέροντα του αδιαφορεί για όλους τους άλλους και αφήνει την χώρα να πάει στην καταστροφή.
Αυτό το άβουλο κοπάδι, είναι εκείνο που θα γελάσει με όλους εκείνους που θα ξεπαγιάσουν και φέτος, που θα πεινάσουν που θα πεθάνουν και φέτος μόνο που….
Αν δεν το κατάλαβαν, δούλοι είναι και όχι αφέντες.
Αργά η γρήγορα, θα πάθουν τα ίδια και αυτοί με τον υπόλοιπο λαό, γιατί ΔΕΝ έχουν τις καρέκλες εκείνων που υποστηρίζουν.
Αλλά ξέχασα, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για όλους αυτούς που ακόμα είναι βολεμένοι και φορούν το «περιλαίμιο» του κόμματος.
πηγή: http://kostasxan.blogspot.gr/2013/10/blog-post_11.html