μήνυμα

μήνυμα

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Την συναγωγήν των Εβραίων βρίσκοντάς την ο Κύριος χωρίς καρπούς με κατάρα την ξηραίνει.

Αποτέλεσμα εικόνας για τησ ξηρανθείσησ συκήσ
Στο Συναξάριον της Μ. Δευτέρας διαβάζουμε τα εξής:
 
«Τη αγία και Μεγάλη Δευτέρα μνείαν ποιούμεθα του μακαρίου Ιωσήφ του Παγκάλου και της υπό του Κυρίου καταρασθείσης και ξηρανθείσης συκής...
Τὴν Συναγωγήν, συκῆν Χριστός, Ἑβραίων,
Καρπῶν ἄμοιρον πνευματικῶν εἰκάζων,
Ἀρᾷ ξηραίνει, ἧς φύγωμεν τὸ πάθος.
Συκή ενταύθα εννοείται η συναγωγή των Ιουδαίων, εις την οποίαν ελθών ο Σωτήρ και μη ευρών εν αυτή τον πρέποντα καρπόν, ειμή μόνον την σκιαν του νόμου, απέσυρε και ταύτην την σκιαν απ  αὐτῆς και παντάπασιν αργήν την κατέστησεν».
 
Λόγοι Αγίων περί του θέματος:
 

α) Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:

«Η συκιά αυτή (που καταράστηκε ο Κύριος στο Ευαγγέλιον) οι περισσότεροι από τους ερμηνευτές λένε ότι συμβολίζει την Συναγωγή των Ιουδαίων».
β) Ο Άγιος Θεοφύλακτος Βουλγαρίας:
«Η συκή δε αυτή, έχει και τύπον της συναγωγής των Ιουδαίων, οι οποίοι φύλλα μόνον είχαν· τουτέστι νόμον οπού τους έδειχνε σκιάν, αλλά καρπόν δεν είχαν ουδένα... επειδή λοιπόν δεν είχε καρπόν η συναγωγή, κατηράσθη, και εξηράνθη, και δεν έχει πλέον μήτε προφήτην, μήτε διδάσκαλον». 
 
γ) Ο Άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας:
«Μ’ αυτό το νόημα να σκεφθείς και την παραβολή των Ευαγγελίων για τη συκιά. Κόπηκε λοιπόν από τον Θεό (το Ισραήλ) σαν άκαρπο και όχι καρποφόρο πια δένδρο.
 
δ) Ο Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης:
«Ο Κύριος καταράστηκε την συκή, όχι τυχαία, μη νομίζεις κάτι τέτοιο, αλλά το έπραξε αυτό θέλοντας να δείξει στους αχάριστους Ιουδαίους, ότι όπως ακριβώς καταράστηκε την συκιά και αυτή ξεράθηκε αμέσως, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς μπορεί να τιμωρήσει, όταν το κρίνει απαραίτητο, και αυτούς, παρότι είναι ο εκλεκτός του λαός, και να πάθουν ο,τι ακριβώς έπαθε η συκιά, όπως άλλωστε και έπραξε».
 
ε) Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός:
«Έρχεται λοιπόν γρήγορα για να πάθει και βιάζεται να πιεί το ποτήρι του θανάτου, προκειμένου να φέρει την σωτηρία στον κόσμο, να σώσει τον κόσμο. Έρχεται πεινώντας για την σωτηρία των ανθρώπων και δεν βρίσκει καρπό· διότι παραβολικώς η συκή αυτό υπαινίσσεται».
Δηλαδή το γένος των Ιουδαίων. Γιατί σε ποιούς άλλους ήρθε ο Χριστός για να βρει καρπό, έργα, αρετές, πίστη; Στα διάφορα άλλα έθνη που ήταν όλα ειδωλολατρικά και αλλόθρησκα; Φυσικά και όχι. Μόνον στον «περιούσιο» λαό Του, το Ισραήλ.
Αυτά λένε οι Άγιοι Πατέρες...
 
Ας δούμε τώρα και τους σύγχρονους πατέρες.....

1. Στην εβραϊκή συναγωγή Sukat salom στο Βελιγράδι.
 

 


πηγή Video : https://www.youtube.com/watch?v=qh8q79n29VE



2. Στην  Εβραϊκή συναγωγή του ΠΑΡΚ-ΙΣΤ. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος:

"......είναι μεγάλη χαρά να έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε αυτήν την ευλογημένη συναγωγή"

 


 


πηγή video: https://www.youtube.com/watch?v=3RHTWgP4cbU



3."Ιστορική συμφωνία μεταξύ του αρχιραβίνου του Ισραήλ και του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου". ΜΑΡΤΙΟΣ 2012
 



"Εμείς, ο Αρχιραβίνος του Ισραήλ Yona Metzger, και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος της Κύπρου, ευχαριστούμε το Θεό για την ευλογημένη ανάπτυξη αμοιβαίου σεβασμού και επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την ενίσχυση των άριστων σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ. Στη Διακήρυξη εξηγούμε ιδιαίτερα ότι η Εκκλησία της Κύπρου ποτέ δεν συμμετείχε στις κατηγορίες που αφορούν την ολική ευθύνη του Ιουδαϊσμού, ή την απόρριψη του ως πίστη. Ως εκ τούτου, και χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνουμε την απόρριψη παρόμοιων προκαταλήψεων ως ασυμβίβαστες με τις διδασκαλίες της Αγίας Γραφής." .....
Εν τούτοις, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Κύπρου και ο Κυπριακός λαός δεν συμμετείχε ποτέ στη συστηματική απόρριψη του Ιουδαϊσμου, ούτε στις κατηγορίες για συλλογική ενοχή για θεοκτονία και προβαίνουμε στην αποκήρυξη παρόμοιων ενεργειών που είναι ασύμβατες με τη διδασκαλία των Γραφών. Εξ άλλου, θα πρέπει να σημειώσουμε περαιτέρω ότι ο λαός του Ισραήλ ποτέ δεν προέβη σε εχθρικές ενέργειες εναντίον του Κυπριακού λαού, αλλά επεδείκνυε συνεχώς τη στήριξή του προς αυτόν..."

πηγή: https://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=7493:%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85&Itemid=431
 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η τελευταία είδηση ήταν για μήνες αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, και την εξαφάνισαν....

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι Άγιοι Πατέρες καλώς εδογμάτισαν. Μας παρέδωσαν την Παρακαταθήκη της Αληθείας. Αυτοί που φαίνονται στις τρεις επιλεγμένες περιπτώσεις, αποδεδειγμένα προδίδουν την Πίστη των Αγίων Πατέρων. 
  Είναι οι ίδιοι, και οι υπόλοιποι εκ των δέκα προκαθημένων που συμμετείχαν στο "ανόσιο παίγνιο" της Κρήτης, κατά των Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, είναι εκείνοι που θεσμοθέτησαν την παναίρεση του οικουμενισμού στην Κρήτη. Ποίος κανόνας λέγει ότι πρέπει να τους υπακούσουμε;
Δεν κάνουμε λοιπόν υπακοή στην αποστασία.
Καταγγέλλουμε την προδοσία τους. 
Ζητούμε τώρα ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ, που θα αναθεματίσει τα πεπραγμένα της Κρήτης.  
π. Φώτιος Βεζύνιας